Akwasi afgebrand in Shownieuws

Akwasi
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het zou zomaar kunnen dat Rapper Akwasi spijt heeft van de nogal agressieve woorden die hij vorige week sprak bij de demonstratie tegen racisme op de Dam in Amsterdam.

Er zijn inmiddels diverse aangiftes tegen hem gedaan, en nu leveren een aantal bekende Nederlanders ook op televisie kritiek op hem.

Waarom zo boos?

,,Op het moment in november dat ik een Zwarte Piet zie: ik trap hoogst persoonlijk op zijn gezicht. Ik ben klaar”, riep de rapper op de Dam. Die uitspraak komt hem duur te staan.

,,Het was echt een van de dieptepunten van die bijeenkomst daar. Het krijgt een vervolg en misschien wel letterlijk, want hij wordt misschien wel vervolgd. Er zijn aangiftes gedaan. Eén van de dingen die hij ook riep, is ‘Fuck the police’. En nu moet hij met hangende pootjes naar die politie om aangifte te gaan doen omdat je wordt bedreigd. Ah god, jongen”, zegt Evert Santegoeds. Hij snapt niet waarom Akwasi zo boos is. ,,Hij is gewoon in Nederland geboren, er is hem niets in de weg gelegd, hij heeft een theateropleiding gedaan, is heel succesvol. Zo was hij kind aan huis bij De Wereld Draait Door. Ik weet niet waar zijn woede vandaan komt. ”

‘Let op je woorden’

Andere deskundigen, zoals Patty Brard en Olcay Gulsen, gaan niet inhoudelijk in op het standpunt van de rapper, maar zijn wel kritisch op de manier waarop hij dingen zei: ,, Hij mag wel zijn punt maken, maar het is de toon die de muziek maakt”, vindt Olcay.

Patty: ,, Het maakt me allemaal niet uit wat voor punt je wil maken, maar hou je eens rustig en let eens op je woorden.”

Tags

AKWASIEVERT SANTEGOEDSPATTY BRARDRAPPERZWARTE PIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck