Akwasi en Giel Beelen gaan in gesprek tijdens marathonshow ZWART

Door: DitjesDatjes
24-11-2021

Akwasi gaat op de eerste avond van de grote uitzendmarathon van Omroep ZWART in gesprek met dj Giel Beelen. Dat heeft een woordvoerder van ZWART woensdag gemeld. De rapper en de dj hadden in het najaar van 2016 ruzie na de ‘aapjesopmerking’ die Beelen maakte over Sylvana Simons. De dj bood hier overigens later zijn excuses voor aan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Beelen is een van de gasten op vrijdag, de dag dat de 168 uur durende online-uitzending duurt. Omroep ZWART verzorgt de uitzendingen vanuit een grote studio in het Volkshotel in Amsterdam. Andere grote namen die vrijdag acte de présence geven, zijn Noraly Beyer en Milouska Meulens.

Van vrijdagmiddag 26 november tot en met vrijdag 3 december is via de website van de aankomende omroep een marathon te horen van “onderbelichte muziekhelden”. Met het initiatief wil Omroep Zwart zichzelf op de kaart zetten voordat de club zich op 1 januari deel van het publieke bestel mag noemen.

De muziek die tijdens de marathon wordt gedraaid, is samengesteld door een team van ambassadeurs van Omroep Zwart en bekende dj’s. Onder anderen rapper Typhoon neemt dinsdag een deel van de uitzending voor zijn rekening. Van demissionair mediaminister Arie Slob kregen Akwasi en de zijnen in juli officieel de status van aspirant-omroep. Dat betekent dat ze de komende vijf jaar programma’s kunnen maken voor de NPO.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD