Akwasi geeft ‘rechtse media’ de schuld voor ophef

Akwasi|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Akwasi Owusu Ansah zorgde voor ophef door zijn opmerking over Zwarte Piet (‘trap ik op zijn gezicht’) tijdens de Black Lives Matter demonstratie. De rapper laat weten dat hij geen blad voor de mond neemt en dat er wat mis is met Nederland.

Doodsbedreigingen

‘Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland’ vertelt Akwasi aan Het Parool. Ondanks de doodsbedreigingen laat de acteur zich er niet door van de wijs brengen. ”Natuurlijk doet het me wat” laat hij wel weten. Akwasi riep dat als hij in november een Zwarte Piet ziet, hij die op het gezicht zal trappen.

”Op de dag zelf was er niets aan de hand, de dagen erna ook niet” zegt de rapper. ”Pas later in de week, toen allerlei rechtse media ermee aan de haal gingen, ging het mis. Daarvoor was er alleen lof, respect en bewondering.” aldus Akwasi.

Oncomfortabel

Akwasi zegt nooit een blad voor de mond genomen te hebben, maar altijd al het hart op de tong gedragen. ”Alleen heb ik op de Dam iets gezegd dat blijkbaar zo recht voor zijn raap was dat mensen er heel oncomfortabel van worden” aldus de 32-jarige.

Simpele ingreep

Als kind stond Akwasi ook met Zwarte Piet op de foto. ”Maar wat wist ik toen? Ik was een kind. Rond mijn veertiende, toen ik begon te rappen, kwam de omslag”. De rapper vindt het verbazingwekkend dat Zwarte Piet nog bestaat. ”Hoe kan het dat hij er nog steeds is? Als een steeds groter wordende groep van mensen zich door hem gekwetst voelt, dan geef je daar toch gehoor aan? Zo moeilijk is dat toch niet? Met een simpele ingreep zijn we er.”

Tags

AKWASIZWARTE PIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck