Al 450 aanmeldingen van songfestivalvrijwilligers binnen

Door: DitjesDatjes
02-12-2019

Rotterdam heeft in nog geen dag al 450 aanmeldingen binnen van mensen die vrijwilliger willen zijn bij het Eurovisiesongfestival dat in mei in de havenstad wordt georganiseerd. Dat meldt een woordvoerder maandag aan BuzzE.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De stad heeft naar eigen zeggen 650 vrijwilligers nodig om alles rond het internationale liedjesfestijn in goede banen te leiden. Maandag werd een campagne gelanceerd om vrijwilligers te werven. Richard Groenendijk was de eerste die zich aanmeldde. “Van kinds af aan ben ik al fan van het songfestival”, zei de Rotterdamse cabaretier. “Ik heb altijd gezegd dat als het songfestival in Nederland georganiseerd zou worden, ik er deel van uit wil maken. Al moet ik patat bakken, dan vind ik het nog goed.”

Nog voor de inschrijving startte, hadden al ruim tweehonderd mensen zich bij de gemeente gemeld. Het werven gaat door totdat de duizend aanmeldingen zijn bereikt. Daarna wordt op basis van kennismakingsgesprekken een selectie gemaakt. Ook de publieke omroep is op zoek naar vrijwilligers.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD