Aladdin passeert in 8 weken 800.000 bezoekers

AMSTERDAM – De nieuwe live action-versie van de film Aladdin blijft in Nederland volle zalen trekken. De familiefilm, met in de hoofdrollen Will Smith en Marwan Kenzari, staat na twee maanden nog steeds op de derde plek van de Nederlandse bioscooplijsten; alleen Toy Story 4 en Spider-Man trekken meer bezoekers.

In totaal zijn voor Aladdin in Nederland al meer dan 800.000 kaartjes verkocht, blijkt woensdag uit de Nederlandse bioscoopcijfers.

Aladdin vertelt het verhaal van een eenvoudige straatjongen die door toeval een magische lamp in handen krijgt met een geest die hem drie wensen gunt. De jongen wenst een prins te worden, opdat hij het hart kan veroveren van prinses Jasmine. De animatiefilm uit 1993, waarvoor komiek Robin Williams de stem van de Genie insprak, geldt als een van de grote Disney-klassiekers. In de nieuwe versie vertolkt Will Smith de geest en Marwan Kenzari is te zien als grote slechterik Jafar.

De nieuwe live action-Disney-film, The Lion King, staat inmiddels al voor de deur; deze draait vanaf komende week in de Nederlandse bioscopen.

 

BuzzE