Alan Rickmans dagboeken worden gebundeld

Door: DitjesDatjes
22-11-2020

De dagboeken die acteur Alan Rickman tot aan zijn dood in 2016 bijhield, worden volgens The Guardian gebundeld tot een groot boek. De 27 handgeschreven “geestige, roddelachtige en ronduit openhartige” gedachten over zijn leven en carrière verschijnen als bundel in het najaar van 2022.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rima Horton, de weduwe van de acteur die op 69-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker, zegt blij te zijn dat Rickmans dagboeken worden uitgegeven. “De dagboeken onthullen niet alleen Alan Rickman de acteur, maar ook de echte Alan. Zijn gevoel voor humor, zijn scherpe observaties, zijn vakmanschap en zijn toewijding tot de kunsten.”

Rickman, vooral bekend van zijn rol als professor Sneep in de Harry Potter-films, begon met het bijhouden van zijn dagboeken in de jaren 90 met de intentie om ze ooit allemaal te publiceren. Hij beschreef onder meer zijn gedachten over acteren, kijkend naar zichzelf en anderen op de set of het podium. Rickman ging graag naar het theater en recenseerde ook de stukken waar hij heenging. Ook schreef hij over zijn vrienden, zijn interesse in politiek en gaf hij een kijkje achter de schermen op de set van Harry Potter.

“Hij schreef deze dagboeken alsof hij met een vriend aan het praten was”, zegt Alan Taylor, die het boek gaat samenstellen. “De verhalen bieden een intrigerende kijk op hemzelf, zijn naasten en de wereld om hem heen. Ze zijn intiem, opmerkzaam en erg grappig.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD