Alarm over dodelijke hondenziekte

Dodelijk hondenvirus
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

In de Amerikaanse staat Michigan zijn de hondeneigenaren in de hoogste staat van paraatheid. In het noordelijk deel van de staat zijn in korte tijd 30 honden overleden aan een mysterieuze ziekte. De dood trad al na drie dagen in bij de honden. De agressieve ziekte zorgt voor veel beroering.

De zieke honden zijn onderzocht en dierenartsen vermoeden dat het gaat om een nog onbekende vorm van het parvovirus. Jonge nog ongevaccineerde honden lopen het grootste risico op besmetting. De ziekte komt uit Europa en werd ontdekt in 1976, maar dankzij vaccinaties werd Parvo teruggedrongen.

Het virus wordt verspreid door hond tot hond contact of als de honden in aanraking komen met de ontlasting of het braaksel van een andere hond. De hondenopvang van Otsego County kwam als eerste met de melding. De honden die het leven lieten zijn voornamelijk niet ouder dan 2 jaar.

Het vermoeden bestaat nu nog dat het nieuwe virus afstamt van Parvo, maar daar bestaat nog geen enkele zekerheid over. Inmiddels zijn er onderzoeken gestart naar de oorzaak door diverse laboratoria. De symptomen van Parvo zijn: diarree, braken, sloomheid, spierzwakte, koorts en uitdroging. Als er bij de hond Parvo wordt ontdekt dan moet de hond in quarantaine.

Tags

HONDENVIRUS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck