Albert Verlinde: ,,Mijn idiote uitspraken…”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Albert Verlinde linkte Humberto Tan op merkwaardige wijze aan het The Voice-MeToo-schandaal. Daarvan heeft hij nu heel veel spijt… Het waren ,,idiote, domme uitspraken”.

Woedend was Humberto Tan. Dat Albert Verlinde hem terloops in verband bracht met het MeToo-schandaal rond The Voice vond hij onacceptabel. Albert Verlinde zei dat Tans talkshow soms meer weg had van een datingshow. ,,Maar 2015-2016 had Humberto Tan zijn talkshow. En het is, binnen RTL, en we hebben de affaire Dionne Stax meegemaakt. Een, nou ja, ook wel bekend op dat moment. Dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren, om daar contact mee te zoeken na die uitzending.”

Kritisch
Albert zei dat hij dit niet vertelde om Humberto Tan ,,erbij te naaien”, maar omdat hij RTL wilde oproepen om een breed onderzoek te doen naar de cultuur binnen de zender uit die tijd. ,,Ik denk dat RTL kritisch moet kijken, wat was er in die tijd aan de hand?”

Pure smaad
Humberto Tan was razend: ,,Wat een kolder! Pure smaad.” Hij besloot aangifte te doen van smaad en laster. Geschrokken krabbelde Albert terug: ,,Het was natuurlijk het weekend van The Voice, en daar heb ik me compleet in vergist omdat ik dat zo vertelde. En mensen het hele weekend zware verdachtmakingen hebben gehoord, kwam het over alsof ik Humberto op één hoop gooide met die zaak..”

Machtsmisbruik
,,Dat is natuurlijk absoluut niet het geval. Dat is niet grensoverschrijdend, heeft niets te maken met machtsmisbruik, heeft niets te maken met minderjarige mensen.”. Humberto Tan was hier niet van onder de indruk en besloot de aangifte niet in te trekken

Oprechte excuses
Nu is Albert Verlinde opnieuw teruggekomen op zijn beschuldiging aan het adres van Humberto Tan. Hij gaat diep door het stof. ,,Het is nu ruim een week geleden sinds ik die belachelijk en stomme uitspraken deed over Humberto Tan. En ik wil écht hierbij zeggen dat ik ongelooflijk veel spijt heb en dat ik mijn oprechte excuses aanbied aan Humberto voor die idiote, domme uitspraken.”

Tags

#METOOALBERT VERLINDEHUMBERTO TANTHE VOICE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie