Albert Verlinde over Lazarus: ‘Dit is echt theater’

Door: DitjesDatjes
13-10-2019

Na acht try-outs is zondag de grote première van de David Bowie-musical Lazarus in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Producent Albert Verlinde is trots op wat hij en zijn team van Stage Entertainment hebben neergezet. “Bowie neemt ons allemaal mee op zijn avontuur.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het is allemaal heel spannend, we hebben hier zo naar uitgekeken. Het is natuurlijk zo groots opgepakt door de media, daardoor merk je dat de spanning wel flink oploopt”, zegt hij in aanloop naar de première tegen BuzzE. “Ik hoop dat het initiatief door het publiek gewaardeerd wordt. We zijn in ieder geval heel trots dat we het mogen uitbrengen.”

De musical is hetzelfde als de shows die eerder al in Londen en New York werden opgevoerd. Wat daarom anders is dan bij een nieuwe musical, is dat Stage Entertainment de mensen moest casten op de rollen die er al waren, vertelt Albert. Dat is volgens hem goed gelukt. “In Nederland hebben we een fantastische club bij elkaar gebracht met de perfecte band. Het is echt een groep overtuigende talenten”, vertelt de enthousiaste producent.

Belevenis

De musical is nu eigenlijk al een succes. De voorstelling liep in eerste instantie eigenlijk tot en met december, maar werd verlengd tot en met april. Waarom zo veel mensen de musical willen zien, heeft niet alleen te maken met de nalatenschap van David Bowie. Dat hij er zelf niet meer bij is, voegt volgens Albert wel iets toe. “Het heeft een speciale lading”, zegt hij over de musical die de zanger vlak voor zijn dood in januari 2016 af maakte. “Hij zag het einde natuurlijk wel aankomen, dus het is ook wel een beetje zijn afscheidsstuk, zijn requiem.”

Wat Lazarus daarnaast zo speciaal maakt, is volgens Albert de hele belevenis. “Het maakt echt iets los bij de mensen, sommigen stonden met tranen in hun ogen na afloop nog na te praten”, vertelt hij. Ook niet-Bowie-fans hebben volgens de producent een reden om naar de voorstelling te gaan. “Het theatrale aspect gaat niet over Bowie. Wat betreft vormgeving denk je echt ‘wauw’. Dat is echt theater. Deze voorstelling bewijst dat een musical aan geen enkele regel hoeft te voldoen. Ik wil dan ook dat mensen zich realiseren dat het begrip musical heel breed is.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD