Albert Verlinde schuldig aan smaad: geldboete na opmerking over Humberto

Albert moet Humberto pittige som betalen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Albert Verlinde is schuldig aan smaad. Hij moet een geldboete betalen omdat hij de goede naam van Humberto Tan heeft aangetast. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt. Hoeveel geld hij moet betalen blijft geheim.

Bommetje

Humberto deed aangifte tegen Albert vanwege een opmerking die hij maakte bij Shownieuws. ,,Ik weet dat ik hier wel een bommetje mee gooi”, begon Albert zijn verhaal. ,,Het is binnen RTL ook wel bekend dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren, om daar contact mee te zoeken na de uitzending.”

Waarom Albert dat vertelde? ,,Niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel of ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow”’, legde hij destijds uit.

Schuldig aan smaad

Die opmerking komt hem nu duur te staan. Volgens Humberto is zijn naam door Albert gelinkt aan de vermeende misstanden bij The Voice of Holland en daarom besloot hij aangifte te doen. Het OM heeft besloten dat Albert zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan smaad en dat de uitspraken die Albert heeft gedaan schadelijk zijn geweest voor Humberto’s reputatie.

Boete

De advocaten van Albert laten in een verklaring weten dat de journalist de geldboete gaat betalen. ,,Hoewel Verlinde en het OM van standpunt verschillen over de vraag of er sprake is geweest van smaad, is Verlinde akkoord gegaan met de door het OM voorgestelde boete-afdoening”, luidt de verklaring.

Tags

ALBERT VERLINDEHUMBERTO TANSMAAD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck