Albert Verlinde spreekt zichzelf tegen: ‘Ik ben ook bedreigd’

Albert Verlinde spreekt zichzelf tegen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Albert Verlinde heeft zichzelf behoorlijk tegengesproken aan tafel bij Goedemorgen Nederland. Hij roept op tot terughoudendheid in de media als het gaat om bedreigingen, maar meldt daarbij wel dat hij zelf ook bedreigd werd. ,,Maar ik heb het nooit geroepen!”

Ebel Jan van Dijk, de directeur van het Bevrijdingsfestival in Groningen, heeft de afgelopen weken zo’n honderd dreigmails binnengekregen omdat de toegangsprijs van het festival dit jaar vijf euro bedroeg.

Zorgelijke ontwikkeling

Bij Goedemorgen Nederland wordt de situatie besproken. ,,Het lijkt wel of tegenwoordig iedereen bedreigd wordt”, zegt presentatrice Maaike Timmerman verbaasd. ,,Maar mag ik daar even wat over zeggen?”, onderbreekt Albert Verlinde, die ook aan tafel zit. ,,Kunnen we eens stoppen met bekend te maken dat iemand bedreigd wordt?”

Albert ratelt door over het onderwerp, waarop Maaike hem met vragende ogen aankijkt. ,,Maar het is toch een hele zorgelijke ontwikkeling?”, antwoordt ze.

‘Hou het voor je!’

Volgens Albert geven we mensen een podium wanneer we blijven melden over bedreigingen. ,,Mensen hoeven tegenwoordig niet meer een brief te schrijven en naar een brievenbus te lopen om iets te vinden. Je kunt gewoon op een knop drukken en je verzendt een mail”, stelt hij. ,,Je geeft mensen een podium die dat doen: ‘Kijk het werkt, zie je, ze hebben het erover.”’

Albert roept op het niet meer naar buiten te brengen wanneer iemand bedreigd wordt. ,,Stop nou eens een keer met iedere keer daar publiciteit aan te geven. Hou het voor je en loop gewoon lekker door!”

Zichzelf tegenspreken

Maar toch wil hij nog iets kwijt over zijn eigen situatie. ,,Maar ik ben ook vaak bedreigd en ik heb dat nooit geroepen. Een kogelbrief heb ik gekregen”, vertelt hij.

En hoewel hij benadrukt nooit te praten over de bedreigingen die hij heeft ontvangen, besprak hij het al eerder op televisie. ,,Ik heb het een paar keer meegemaakt”, vertelde hij vorig jaar nog in Shownieuws. ,,Met beveiliging en kogelbrieven, maar altijd voor gekozen om er niet over te praten.”

‘Totaal van slag’

Toch ging hij toen ook verder in op het onderwerp. ,,Ik werd gebeld door een rechercheur die zei: ‘Wij luisteren bepaalde mensen af vanuit de cel en jouw naam wordt vaak genoemd.’ Toen heb ik een tijdje beveiliging gehad en ik was totaal van slag.”

Tags

ALBERT VERLINDEBEDREIGDBEDREIGINGGOEDEMORGEN NEDERLANDWNL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck