Albert Verlinde ‘verslaafd’ aan likes

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Veel kinderen en jongeren kampen met een verslaving aan sociale media. Maar Albert Verlinde weet er ook alles van. Dat zei hij zelf in de uitzending van 6-Inside gisteravond.

Geen idee

Het gesprek in de studio ging over het onzichtbaar maken van het aantal likes op je post. Iets waar Instagram momenteel mee bezig is. ,,Ik vind het eigenlijk wel goed. Nee, even zonder gekheid. Ik denk namelijk dat het een soort verslaving is waar mensen geen idee van hebben dat ze eraan verslaafd zijn.” Zelf heeft hij er namelijk ook last van, want hij zit regelmatig aan zijn telefoon gekluisterd.

Vergelijken

,,Ik merk het zelf ook. Ik ben niet zo ontzettend actief op Instagram en al die dingen, maar als je iets gepost hebt kijk je toch een paar keer op een ochtend hoeveel mensen dat dan geliked hebben. Dan denk ik: wat is dat voor onzin?” Volgens de roddelkoning wordt het helemaal erg als je je eigen likes gaat vergelijken met die van bekenden. ,,En trouwens: Miepje uit de klas, hoeveel heeft die er? Oh dat zijn er meer!!! Dan ben je in een soort cocon terechtgekomen waar je niet uit komt. Voor het welzijn waar je in zit is dat levensgevaarlijk. Dan ben je echt verknipt.

Instagram is op dit moment de nieuwe functie aan het testen en het is dan ook nog maar afwachten of die echt wordt doorgevoerd.

Tags

ALBERT VERLINDEFOTOINSTAGRAMPOSTVERSLAAFD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck