Alberto Stegeman heeft spijt van intieme onthulling

Alberto Stegeman
Door: Eva Steins
29-01-2021

Aberto Stegeman werd gisteravond wel héél openhartig in ‘Dit was het nieuws’. De onderzoeksjournalist deelde een intieme onthulling en had direct spijt…

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman heeft een flink spannende baan. Zo confronteert hij regelmatig oplichters of stalkers voor het oog van honderdduizenden kijkers. Aan tafel bij ‘Dit was het nieuws’ maakte Stegeman bekend dat de spanning wel eens op zijn buik slaat. Hij onthulde steevast nar het toilet te moeten vlak voordat hij geconfronteerd wordt met de vermeende criminelen…

Bosjes

Maar wat nou als er geen toilet in de buurt is? Stegeman onthulde dat hij onlangs de bosjes opzocht toen de spanning hem te veel werd. Een onthulling waarvan hij direct spijt had. ,,Ik heb altijd tegen mijn collega’s gezegd: je mag dit tegen niémand vertellen.”

,,De hele dag zit je daar met zijn allen’’, vertelde Stegeman in de uitzending. ,,Je kunt ook niet plassen, dus ik drink amper water. Ik maak alleen een klein beetje mijn lippen nat. Je wilt niet naar buiten. En dan komt de spanning van het moment, dan gaan we het doen en dan… dan moet ik.’’

Schamen

De journalist bekent het toilet soms niet te halen. ,,Het is echt waar wat ik nu zeg, maar ik weet niet of ik dit moet zeggen…’’, aldus een aarzelende Stegeman. ,,In april komt er een aflevering van Undercover in Nederland met een aanhouding. 20 minuten voor de opname ben ik uit de auto gestapt. De politie was erbij. Ik zei: ik moet nu. Toen ben ik uit de auto gesprongen, een bosje in gelopen. Toen heb ik daar gepoept. Daarna ben ik weer teruggegaan naar de auto en heb ik die gast laten aanhouden.’’

Direct na de onthulling kreeg Stegeman spijt van zijn openhartigheid. ,,Ik schaam me diep’’, zei hij.

Meer DenD