Album overleden Mac Miller terug in hitlijst

AMSTELVEEN – Het album Swimming van de vorige week overleden rapper Mac Miller is terug in de albumlijst. Swimming staat op de negende positie en dat is de hoogste plek voor Swimming tot nu toe. In augustus kwam Swimming binnen in de Album Top 100 op de dertiende plaats. Swimming was zijn vijfde studioalbum.

Mac Miller werd een week geleden dood gevonden in zijn woning in Los Angeles. Hij stierf vermoedelijk aan de gevolgen van een overdosis. De doodsoorzaak is nog niet officieel vastgesteld. De resultaten van de autopsie laten mogelijk nog maanden op zich wachten.

Het verrassingsalbum Kamikaze van Eminem behoudt na twee weken de koppositie van de Album Top 100. Kamikaze is de derde nummer 1-notering voor de Amerikaan in Nederland na The Eminem Show in 2002 en Revival in 2017.

Het nieuwe album Egypt Station van Paul McCartney komt binnen op de tweede plaats. Egypt Station is het zeventiende solo-album van de voormalige Beatle.

Album Top 10 Week 37

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (-) Eminem – Kamikaze

2. (-) Paul McCartney – Egypt Station

3. (2) Sevn Alias – Recasso

4. (4) Broederliefde – We moeten door 2

5. (3) Ilse DeLange – Ilse DeLange

6. (6) Ariana Grande – Sweetener

7. (7) Drake – Scorpion

8. (-) Lenny Kravitz – Raise Vibration

9. (RE) – Mac Miller – Swimming

10. (13) Lil’ Kleine – Alleen

 

BuzzE