Alec Baldwin zegt mee te willen werken met onderzoek

Door: Kees van der Made
09-01-2022

Alec Baldwin weerlegt de verwijten dat hij niet zou meewerken aan het onderzoek naar het schietincident op de filmset van ‘Rust’…

De zaak omtrent de doodgeschoten cameravrouw op de filmset van de film ‘Rust’ is nog niet voorbij. Verschillende mensen verwijten Alec Baldwin ervan niet mee te werken met het onderzoek. Baldwin gaf daarover een statement op zijn Instagrampagina: ,,Elke suggestie die wordt gewekt dat ik niet meewerk met verzoeken of orders of gerechtelijke bevelen over mijn telefoon is onzin. Dat is een leugen.” Hij legt uit dat het een proces is waarin de ene staat een verzoek doet aan de andere staat om een onderzoek in te stellen. Bovendien moet er gespecificeerd worden wat er gezocht wordt. Baldwin: ,,Ik ga voor duizend procent meewerken.”

Twee aanklachten

Hoewel het schietincident voor Baldwin een grote klap was, gaf hij begin december aan te denken niet vervolgd te worden. Hij zei toen: ,,Iemand is hier verantwoordelijk voor, maar ik ben dat niet. Als ik het idee had gehad dat dat wel zo was, had ik misschien wel een einde aan mijn leven gemaakt.” Baldwin is twee maal aangeklaagd naar aanleiding van het incident. Eén keer voor roekeloos gedrag op de filmset en een andere keer omdat hij nalatig zou zijn geweest. De aanklachten zijn door Serge Svetnoy (hoofd belichting) en Mamie Mitchell (script supervisor) gedaan.

Meer DenD