Alexia jarig en begint nieuw leven in Wales

Alexia is jarig
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Prinses Alexia vandaag haar 16de verjaardag. De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima werd geboren in Den Haag en heet voluit Alexia Juliane Marcela Laurentien. Van de drie dochters die het koningspaar heeft, lijkt ze het allermeeste op haar moeder.

Prinses Alexia zit op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Ze rondt voor de zomervakantie haar vierde schooljaar af en gaat haar studie volgend jaar vervolgen in Wales. Daar, aan het United World College of the Atlantic, wordt ze tot in de puntjes voorbereid op een studie aan de universiteit. Op deze kostschool zat haar vader, Willem-Alexander, in de jaren tachtig ook. 

Tweede in lijn

De prinses, die na haar oudere zus Amalia tweede in de lijn van troonopvolging is, is een groot liefhebber van mode. Eerder pleegde zij een Instagram-account te hebben, maar sinds het grote publiek het anonieme doch openbare account ontdekte, heeft ze niets meer gepost. Wel zien we op foto’s waarop ze staat dat Alexia wel houdt van couture. Zo leende ze bijvoorbeeld voor een fotosessie wel eens een blouse van Valentino van haar moeder, koningin Máxima, terwijl Amalia en de jongste, Ariane, een confectie-outfitje droegen.

Mode

Naast haar fascinatie voor mode speelt Alexia graag hockey en speelt ze gitaar. Ook zingt de prinses en naar het schijnt niet onverdienstelijk. Er zou een filmpje bestaan van een optreden van Alexia waarop ze de powerbalad van Alicia Keys, Empire State of Mind, zong. Haar tante Christina zei ooit lovend over haar: ,,Alexia zingt prachtig.” 

Tags

AMALIAARIANEJARIGMAXIMAPRINSES ALEXIAPRINSESSENWALESWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck