Alexia trots op Amalia: ‘Ze verdient erkenning’

Zussenliefde
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Wanneer prinses Amalia vertelt over de bedreigingen die aan haar adres zijn gedaan, steekt prinses Alexia haar zus een hart onder de riem. Volgens haar heeft Amalia zich afgelopen jaar ontzettend groot gehouden. ,,Ik vind dat ze erkenning verdient”, zegt Alexia trots.

Het was vandaag weer tijd voor de jaarlijkse zomerfotosessie van de Oranjes. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane poseerden dit jaar met de wind in hun haren op het strand van Scheveningen.

Erkenning voor Amalia

Tijdens het fotomoment vertelde Amalia over de bedreigingen aan haar adres. ,,Ik probeer gewoon dag voor dag een glimlach op te zetten en door te gaan en in de toekomst zullen we wel zien”, zegt Amalia.

Ook Alexia wil wat kwijt over de heftige situatie. ,,Ik ben enorm trots op hoe Amalia zo sterk in haar schoenen heeft gestaan het afgelopen jaar”, zegt ze terwijl ze haar hand op de schouder van haar zus legt. ,,Ze heeft echt elke dag een glimlach opgezet, zoals ze zelf al zegt, en is doorgegaan. En daar ben ik echt enorm trots op en ik vind ook dat ze erkenning verdient.”

Alexia steunt Amalia

Het hele gezin heeft het moeilijk met de dreiging, vertelt Alexia verder. ,,Het enige wat wij kunnen doen, is er voor Amalia te zijn. Met haar praten, naar haar luisteren.”

Hoe deed Alexia dat toen ze in Wales zat? ,,We hebben veel gefacetimed om in contact te blijven. En af en toe een bezoekje terug naar huis. Het was lastig, maar het is aardig gelukt”, antwoordt Alexia.

Tussenjaar

De 18-jarige prinses deelt ook haar plannen voor het aankomende jaar. Hoewel eerder werd vermoed dat Alexia in Groningen gaat studeren óf naar het buitenland zou vertrekken, onthult ze vandaag dat ze een tussenjaar neemt. Alexia legt uit dat ze nog niet klaar is om te gaan studeren. ,,Een beetje reizen en werken. Heel veel plannen, maar nog niks gepland”, lacht ze. ,,Ik heb twee hele bewogen jaren gehad en ik denk dat het beter is voor mij als ik dan even een jaartje weer terugga naar mezelf.”

Bekijk hier de exclusieve beelden van de zomerfotosessie:

Tags

KONINKLIJK GEZINPRINSES ALEXIAPRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck