Algemeen directeur N.E.C. brengt positief nieuws

Door: Kees van der Made
09-12-2021

Kan voetbalclub N.E.C. Nijmegen in januari in het eigen stadion spelen? Dat is nog niet zeker, maar het bestuur streeft er wel naar. Wat is er gebeurd?

Op 17 oktober gebeurde na afloop van de wedstrijd N.E.C. – Vitesse het ondenkbare. Een deel van de tribune van het bezoekersvak van het Goffertstadion stortte in. Dat betreft het thuisstadion van voetbalclub N.E.C. Nijmegen. Gelukkig raakte niemand gewond, maar het werd wel onmogelijk om publiek in het stadion te ontvangen…

Fout in berekening

Kort na het incident werd het stadion afgesloten en een onderzoek ingesteld. Op verschillende plekken in het stadion, waaronder het ingestorte deel, bleek een fout in de berekening van de wapening te zitten. De combinatie van de fout in de constructie en de springende toeschouwers was genoeg om het tribuneonderdeel te laten instorten.

Grote overwinning

Nu is er goed nieuws. N.E.C. heeft als doel om 15 januari weer bezoekers in het stadion te ontvangen. Dat vertelt Wilco van Schaik, algemeen directeur N.E.C. Nijmegen. ,,Dat is echt een grote overwinning voor ons als organisatie”, vertelt Van Schaik. De club heeft een aantal oplossingen gevonden om een bezoek aan het stadion veilig te maken. Alternatieven als een ander stadion gebruiken of een noodstadion waren te duur.

Combinatie

Daarom is gekozen voor een combinatie van tijdelijke en permanente oplossing om het stadion te verstevigen. De kosten van de oplossing worden voor het grootste gedeelte gedragen worden door de club, maar er wordt ook met andere partijen gesproken. ,,Dat is voor het eerst in maanden een positief bericht”, aldus de algemeen directeur.

Meer DenD