Ali B: ‘Dit neigt naar trial by media’

Door: Kees van der Made
21-01-2022

Ali B blijft alle beschuldigingen aangaande seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik aan zijn adres ontkennen. Hij verwacht dat het openbaar ministerie gaat seponeren…

Gisteren werd tijdens de uitzending van het internetprogramma BOOS Ali B beschuldigd van machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. De uitzending is tot nu toe meer dan zeven miljoen keer bekeken. Tegen hem zijn twee aangiftes gedaan. Als gevolg van de beschuldigingen aan zijn adres hebben verschillende partijen de samenwerking met Ali B opgeschort of gestopt. Zo is het boek De Ali B-methode door de uitgeverij uit de schappen gehaald en is de documentaire over Ali B van Videoland afgehaald.

Seponering

Ali B ontkent echter alle misstanden en stelt nu op Instagram: ‘Er liggen nu twee anonieme aangiftes die met veel spektakel als nieuws worden gebracht. Dat is onterecht. Dit neigt naar een trial by media.’ Ali B heeft tot op heden alle beschuldigingen ontkend. Hij stelt verder nooit enige seksuele relatie met een kandidaat van The Voice of Holland te hebben gehad. Tegen Shownieuws vertelde zijn advocaat later gisteravond dat er wel seks is geweest met een oud-kandidaat, maar dat dit geen verkrachting was. Door het Openbaar Ministerie wordt nu gekeken of de aangiftes moeten gaan leiden tot verder onderzoek. Ali B vertrouwt erop dat het Openbaar Ministerie het werk goed doet. Hij is ervan overtuigd dat de zaken niet zullen leiden tot een rechtszaak: ‘Voor mij staat niettemin vast dat het Openbaar Ministerie in beide gevallen zal moeten besluiten tot seponering.’ Verder onthoudt hij zich voorlopig van verder commentaar.

Meer DenD