Ali B niet aanwezig bij uitspraak

Ali B gevlucht uit Nederland?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Ali B zal vrijdag niet aanwezig zijn bij de uitspraak in de zedenzaak tegen hem. Waarom is niet duidelijk.

Bart Swier, de advocaat van de rapper, laat aan RTL Boulevard weten dat Ali er vrijdag niet bij zal zijn om zijn straf te horen. Wat de reden van zijn afwezigheid is, is niet bekend.

Zedenfeiten

Ali B wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen: Naomi, voormalig The Voice-deelneemster Jill Helena en zangeres Ellen ten Damme. De rapper zou bij alle vrouwen op dezelfde manier hebben gehandeld. Ali benaderde de vrouwen plotseling en zette ze klem zodat ze niet weg konden. De rapper ontkende eerder alle beschuldigingen. ,,Ik wil haar geen leugenaar noemen, maar dit is niet hoe ik het heb beleefd”, zei hij over het verhaal van Jill.

Strafeis

Volgens de officier van justitie had Ali last van ‘opdringerige seksuele driften’. Hij stond bekend als ‘een aimabel’ persoon, maar maakte daar misbruik van in zijn gedrag jegens vrouwen. ,,De verdachte heeft geen verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen”, zei de officier. ,,Hij is vooral verbaasd over het feit dat hij zo veel vrouwen heeft gehad en dat niemand heeft gezegd dat ze niet wilden. Maar het feit dat niemand hem daarop aansprak, wil niet zeggen dat het allemaal maar oké was.” Het OM eiste een onvoorwaardelijke celstraf van drie jaar.

Tags

ALI B

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck