Ali B reageert fel op kritiek: ‘Kwetst mij niet’

Door: Charlotte Wijnen
13-11-2021

Sinds de Videoland-documentaire over zijn leven, krijgt Ali B bakken kritiek over zich heen. Maar al het commentaar doet hem eigenlijk niets. ,,Mijn geluk hangt niet af van wat zij zeggen, het kwetst me niet.”

In de documentaire wordt Ali B onder meer ‘gelijkhebberig, chagrijnig, dominant, een ruziezoeker en een hyena’ genoemd. ,,Confronterend, maar mijn geluk hangt niet af van wat zij zeggen, het kwetst me niet”, zegt de rapper in De Telegraaf.

Niet in dank afgenomen

,,Ik ben wat ik vandaag beslis dat ik wil zijn en dat is dat wat ik ben. Niet wat een ander van me zegt”, aldus Ali. Soms kan hij er zelfs van leren, zegt hij. ,,Ik ben bovengemiddeld direct en dat dat niet altijd in dank wordt afgenomen is leerzaam. Nu zeg ik het vriendelijker of ik zeg niks en ga verder met mijn leven.”

Dat vrienden en vijanden zich op deze manier over hem dúrven te uiten, zegt volgens de artiest ook wel iets. ,,Het mooie is dat vriend en vijand zich veilig genoeg voelen om open over negatieve ervaringen met mij te kunnen praten. Dat stukje hield ik voor mezelf. Door hen dit te laten vertellen, stel ik me kwetsbaar op.”

Ook kritiek van familie doet hem weinig

Zelf was de rapper in de documentaire ook niet altijd positief over de mensen om zich heen. Na het zien van de documentaire, was zijn familie woedend. Ali heeft een heftige jeugd gehad nadat zijn vader het gezin had verlaten en daar vertelde hij dan ook alles over.

De familie Bouali is woedend omdat Ali een slecht beeld zou hebben gegeven over zijn vader. Zijn oom plaatste zelfs een video op TikTok waarin hij zijn woede uitte. ,,Iedereen in de familie haat jou op dit moment. En iedereen praat erover, over jou, Ali. Wij zien jou op dit moment liever dood dan levend”, zei de oom boos.

Maar ook dat deed Ali vrij weinig. Hij deelde een fragment op Instagram dat over zijn vader ging. ,,Enige wat voor mij telt is hoe ik mijn vader herinner”, liet de rapper toen weten.

BuzzE

Meer DenD