Ali B sluit derde zittingsdag huilend af

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Het laatste woord in de rechtszaak tegen Ali B. was gisterenavond rond 19.00. Ali B wist het niet droog te houden en probeerde hevig geëmotioneerd de rechtbank nog een laatste keer te overtuigen van zijn onschuld.

,,U bent mijn laatste hoop”, waren de laatste woorden van Ali B tegen de rechtbank in de strafzaak waarin drie jaar gevangenisstraf tegen Ali B. werd geëist wegens twee verkrachtingen en twee aanrandingen. ,,De afgelopen 2,5 jaar zijn een rollercoaster geweest. Heb ik signalen gemist? Hoe had ik die moeten zien dan? Niemand kan mij laten zien hoe die signalen eruit zien. Ik ga bidden voor die vrouwen.”

(On)schuldig

Hoewel Ali B meerdere keren zijn vertrouwen in de rechtbank heeft uitgesproken, komt het Openbaar Ministerie vrijdagochtend met een strafeis van drie jaar onvoorwaardelijke celstraf in de rechtszaak tegen Ali B. De voormalige rapper houdt zich van de domme. Hij benoemt dat hij zich van geen schuld bewust is en hij geen signalen heeft opgepikt van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens de Officier van Justitie heeft hij geen enkele wroeging getoond en wil hij alleen maar zijn eigen hachje redden.

Boos

De beschuldigingen begonnen allemaal bij de welbekende The Voice-aflevering van het programma Boos van Tim Hofman. De advocaat van Ali B, Bart Swier, zegt dat de vrouwen ,,daar evident door zijn beïnvloed.” Verder vindt hij dat alle slachtoffers wisselend verklaren over wat hen is overkomen en wil hij ervoor zorgen dat niet alle vrouwen na MeToo zomaar ,,heilig te verklaren en blind te geloven.” Het team van Ali B heeft vrijspraak gevraagd voor de twee verkrachtingen en twee aanrandingen waarvoor de ex-rapper terecht staat.

De uitspraak van de strafzaak tegen Ali B is op vrijdag 12 juli.

Tags

ALI BRECHTSZAAK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck