Alle deuren van de NPO gaan open voor tv-koningin Eva Jinek

Voor de TV-koningin Eva Jikek worden de deuren in Hilversum wagenwijd opengezet.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Dag Welmoed, dag Thijs, dag Jort, dag Sven. Dag Op1. Het noodlot heeft toegeslagen. Het geesteskind op de late avond van de vertrokken programmamanager Frans Klein delft het onderspit tegen BNNVARA en AVROTROS. De weg wordt vrijgemaakt voor tv-koningin Eva Jinek en het linkse Khalid & Sophie mag het gaan proberen op het tijdstip van Op1.

Dit is een mokerslag, zo melden bronnen onder andere aan Het Parool, voor de makers van Op1. De gekunstelde opvolger van talkshows als Pauw en Pauw & Witteman legt het loodje. Het weeskind van de NPO had de laatste jaren geen kleur meer op de wangen met WNL als gunstige uitzondering. Op1 was saai, de presentatieduo’s beklijfden niet bij het publiek. Ook de entourage, zonder publiek en vaak dezelfde politiek correcte gasten, hebben uiteindelijk meegeholpen om de show media 2024 af te voeren.

Eva Jinek

Hilversum zet de deuren wagenwijd open voor Eva Jinek, die het fel begeerde slot op NPO 1 tussen 19.00 uur en 20.00 uur heeft bemachtigd. Het tijdstip waarop Matthijs van Nieuwkerk ooit furore maakte met dagelijks meer dan een miljoen kijkers. De koningin van de Nederlandse talkshow, die de laatste jaren het bij RTL aflegde tegen concurrenten als Arjen Lubach en het trio van Vandaag Inside, kan aan de gang.

Het programma wordt geproduceerd door MediaLane, de productiemaatschappij van Iris van den Ende (de dochter van Joop van den Ende). Vraag is nu nog even of Jinek alleen de rol krijgt van presentatrice of dat ze ook deelneemt met haar eigen BV in de productie van het programma. Het zou een lucratieve manier zijn om de salarisklap te verzachten. Want bij de NPO geldt al jaren de zogenaamde Balkenende-norm, per maand was dat in 2023 maximaal €29.500. Graag openheid daarover.

Overwinning

BNNVARA heeft ook een stevige overwinning geboekt ten koste van WNL, EO en Omroep MAX. Na pijnlijke schermutselingen tussen de linkse omroep en de andere tv-bonzen mogen Khalid Kasem en Sophie Hilbrand hun talkshow late night gaan brengen.

Het is toch niet raar dat ook weer na dit handjeklap van de publieke omroep met een jaarlijks budget van een krappe miljard euro een groot deel van de Nederlandse politiek vindt dat Hilversum moet inbinden. Weg met het derde net, weg met de omroepen, weg met onzinnige, dure producties, weg met de producenten die op mistige wijze hun zakken vullen. Aan de onuitstaanbare macht van de omroepkolossen moet een einde komen.

Het komende jaar gaat het stormen in omroepland. Vluchten kan niet meer in Hilversum.

Stemmen!

DenD wil uw mening weten

Gaan we Op1 missen op de Nederlandse buis?

Tags

AVROTROSBNNVARAKHALID & SOPHIEOP1

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck