Alle hints van WIDM afl. 4 op een rijtje

Door: DitjesenDatjes
23-01-2021

Bijna alle Nederlands zitten vanavond voor het eerst verplicht binnen, maar vervelend hoeven zij zichzelf niet. Molloten maar ook ‘gewone’ fans keken naar de vierde aflevering van Wie is de Mol?. Wie krijgt er na Erik de Zwart en Florentijn Hofman een rood scherm te zien. Maar vooral: wie haalt er mollenstreken uit?

In de lift

Tijdens de eerste opdracht moest de helft van de groep vragen stellen en de andere groep vragen beantwoorden. Simpel, ware het niet dat de kandidaten die vragen beantwoordde in een lift stonden die continu op en neer ging. En er stonden ook andere mensen in de lift. Uiteindelijk heeft de groep 1155 euro verdiend. Iets meer dan de helft van het bedrag dat ze hadden kunnen winnen. Uiteraard hebben kijkers op Twitter weer gedeeld wat hen is opgevallen:

Foto’s

Na de opdracht met de liften moesten bijna alle kandidaten foto’s maken die zouden verwijzen naar een kandidaat. Uiteraard zaten die weer regels aan vast die de opdracht bijna onmogelijk maakten. Zoals: geen verwijzing naar beroepen, geen reflecties en er mochten zelfs helemaal geen mensen op de foto. De twee kandidaten die niet gingen fotograferen moesten raden welke foto naar welk persoon verwijst. Met kandidaten die namen dragen zoals ‘Splinter’ en ‘Rocky’ zou het niet moeilijk moeten zijn, want met een foto van een stuk hout en een steen zou het duidelijk moeten zijn. Maar de kandidaten dachten net wat ingewikkelder. Toch lukte het Charlotte en Marije de juiste persoon te raden bij de foto’s. Zat de Mol te slapen?

In vuur en vlam

De derde en laatste opdracht was een spectaculaire: in een van de vele meren die TsjechiΓ« telt moesten de kandidaten informatie verzamelen over de plekken waar geld ligt. Die informatie bevond zich alleen op een poster onder het vlot. Joshua, een van de hoofdverdachte van bijna alle kandidaten, stond op de sleutelpositie: hij moest de informatie van de poster communiceren naar de rest en zo de goede touwtjes doorbranden. Uiteindelijk bleek niet Joshua, maar Charlotte. Zij zaaide namelijk nogal wat verwarring toen zij de aanwijzingen van Joshua en Marije in twijfel trok.

Lakshmi

Uiteindelijk was Lakshmi de kandidaat die het rode scherm te zien kreeg. Tot haar grote verdriet. Zelf zegt ze dat ze te veel risico heeft genomen tijdens de test.

Meer DenD