Amalia heeft niets te zoeken bij het asociale plebs van het studentencorps

|Amalia ga niet naar het corps|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Alsof de duvel ermee speelt. Doorbreekt prinses Amalia een decennialange traditie door in Amsterdam te gaan studeren in plaats van in Leiden of dat doldrieste studentencorps in de hoofdstad laat alle remmen los. Als een stel seksueel gefrustreerden blijken de toekomstige academici hun hormonen en hersencellen niet de baas.

Vrouwen zijn ‘hoeren’ en ‘sperma-emmers’ en op het toneel van de lustrumviering werd er een pornografische act opgevoerd met halfnaakte vrouwen. Over smaak valt te twisten, maar over grensoverschrijdend gedrag niet. En al helemaal niet over dergelijke misselijkmakende groepsdwang.

Niemand wil dat jongeren zich na de coronatijd laten ketenen door preutsheid, maar hier is de grens van het betamelijke ruim gepasseerd.

Wat heeft prinses Amalia bij dit zooitje ongeregeld eigenlijk te zoeken?

Ze was aanvankelijk van plan nog lid te worden van dit Amsterdamse corps. Over twee weken staat zelfs de kennismakingstijd voor Amalia op het programma, ontgroening in het jargon van de simple minds. Het is de prinses van Oranje onwaardig.

Het is dus raadzaam dat voornemen om lid te worden van het corps nog eens ernstig te heroverwegen. Op zijn minst zouden haar vader en moeder, die er toch ook baat bij hebben dat hun dochter niet onderdeel en pronkstuk wordt van een open inrichting, dat doorgaat voor een studenten gezelligheidsvereniging, een gesprek hierover met haar moeten voeren.

Het bestuur van het Amsterdamse corps is geen knip voor de neus waard. Deze onbetrouwbare sujetten, die beterschap (en een cultuuromslag) beloofden na eerdere incidenten, zijn niet serieus te nemen.

Het enige juiste signaal dat prinses Amalia kan afgeven is door dit clubje links te laten liggen. Met deze lui en hun verrotte cultuur wil je toch helemaal niets te maken hebben!

Bovendien zijn er in de hoofdstad best een paar leuke alternatieven langs De Amstel, waar je sporten en gezelligheid goed kunt combineren.

Tabee plebs. Of, zoals ze in hofkringen oordelen over patjepeeërs: koninklijk afgekeurd!

Tags

GRENSOVERSCHRIJDENDPRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie