Amalia krijgt haar eerste internationale onderscheiding

Amalia krijgt hoge onderscheiding
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Spaanse koning Felipe heeft prinses Amalia het Grootkruis in de Orde van Isabella de Katholieke toegekend, haar eerste internationale onderscheiding. Amalia zal het volgende week dragen tijdens het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar.

Prinses Amalia is volgende week, op 17 en 18 april, voor het eerst betrokken bij een inkomend staatsbezoek. Ze schuift die woensdag aan bij het diner tijdens het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar. Naast Amalia zijn onder anderen prinses Beatrix en prinses Margriet daarbij. Koning Willem-Alexander en koning Felipe houden een toespraak.

Een dag later is Amalia ook bij de zogenoemde contraprestatie aanwezig, een receptie aangeboden door koning Felipe en koningin Letizia. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst onlangs bekend.

Staatsbezoek

Tijdens het staatsbezoek zal koning Felipe Amalia een onderscheiding overhandigen. De Orde van Isabel de Katholieke werd op 14 maart 1815 door Ferdinand VII ingesteld onder de naam Royal American Order of Isabel the Catholic, om ‘bewezen loyaliteit en verworven verdiensten te belonen ten gunste van de welvaart van die gebieden’.

Eerste internationale onderscheiding

Het zal de eerste buitenlandse onderscheiding zijn die prinses Amalia ontvangt, maar niet de eerste die zij ontvangt. Op haar achttiende verjaardag werd Amalia benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Het is een traditie om de troonopvolger op de achttiende verjaardag deze onderscheiding toe te kennen.

Tags

PRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck