‘Amalia lid van in opspraak geraakte studentenvereniging’

Door: Charlotte Wijnen
04-08-2022

Het Amsterdamsch Studenten Corps is vorige week in opspraak gekomen vanwege seksistische speeches van corpsleden. Voordat de ophef was ontstaan, vertelde Amalia dat ze zich graag bij deze vereniging wilde aansluiten. De vraag luidt dan ook: gaat ze dat nog stééds doen? Volgens Yvonne Coldeweijer wel. ,,Ze is gisteren gespot toen ze een stempel haalde.”

De uitspraken van vooraanstaande leden van het Amsterdamsch Studenten Corps konden voor Amalia niet op een slechter moment komen. De prinses had net verteld dat ze zich juist bij deze vereniging wilde aansluiten.

Grensoverschrijdende uitspraken

Hoewel de vereniging een transformatie nastreeft om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, werden er schokkende uitspraken gedaan tijdens een diner ter gelegenheid van de viering van het 34e lustrum van het corps. De zaal, die vol zat met mannelijke studenten, riepen voortdurend dat vrouwen ‘hoeren’ en ‘sperma-emmers’ zijn.

‘Amalia wél bij Amsterdamsch Studenten Corps’

Sindsdien wacht heel Nederland vol spanning: sluit Amalia zich alsnóg aan bij de in opspraak geraakte vereniging? Hoewel velen van mening zijn dat een prinses absoluut niet thuishoort in een vereniging als dit, meldt Yvonne Coldeweijer dat Amalia er toch voor gekozen heeft om zich bij het corps aan te sluiten.

,,Prinses Amalia is gisteravond gespot bij bar HotShots in Amsterdam om een stempel te halen voor Amsterdamsch Studenten Corps”, meldt Coldeweijer op Instagram. ,,Ondanks dat ASC vorige week landelijk in opspraak was vanwege het benoemen van vrouwen als ‘hoer’ en ‘sperma-emmers’ in hun toespraken, is dit blijkbaar toch geen reden voor de koninklijke familie om van lidmaatschap af te zien.”

DenD promoties