Amalia over band met Alexia en Ariane: ‘Gillende discussies aan tafel’

Amalia over haar band met haar zussen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben een goede band met elkaar. Daarom was het afgelopen jaar, waarin Alexia in Wales verbleef en Amalia veel van huis was, soms zwaar. Toch hebben de zussen ook vaak ‘gillende discussies’ als ze weer samen zijn. ,,Die horen er natuurlijk ook bij”, aldus Amalia.

Amalia was tijdens haar tussenjaar veel van huis. Alexia zat in Wales op school en kwam alleen tijdens de vakanties naar huis. Alleen Ariane bleef thuis. Het was de eerste keer dat de zussen zo lang zonder elkaar waren.

Gillende discussies aan tafel

Tijdens het jaarlijkse fotomoment van de koninklijke familie om de zomervakantie in te luiden, sprak Amalia voor het eerst zelf met de media over persoonlijke zaken. Ze is het afgelopen jaar veel zonder haar zusjes geweest en op veel momenten miste ze Alexia en Ariane enorm.

,,Zoiets simpels als ’s avonds naar de eettafel kijken en er maar vier borden zien staan in plaats van vijf, omdat Alexia in Wales was”, vertelde Amalia tijdens het fotomoment aan weekblad Story. ,,Ik miste wat! En ik miste ook zeker de eindeloze grappen en het lachen aan tafel. Met ook af en toe de gillende discussies, die er ook bij horen. En het samen lol hebben. Zeker ook als ik zelf een tijdje weg was, miste ik mijn zusjes.”

‘Ga ook maar weg’

Maar wanneer de prinsessen weer herenigd zijn, kunnen de meiden zich ook enorm aan elkaar storen. ,,Als we dan weer bij elkaar waren en ze mijn spullen weer stelen, en ik die van hen, dan is het wat minder. Zo van: ga ook maar weg”, grapte Amalia.

Studie in Amsterdam

Amalia start aankomend collegejaar aan de Universiteit in Amsterdam met de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics. Bij de studie worden rechtsgeleerdheid, economie, politicologie en psychologie gecombineerd. 

Net als iedere andere student was Amalia de afgelopen tijd druk op zoek naar een woonruimte in Amsterdam. Eloise liet gisteren weten verhuisd te zijn: ze gaat wonen in een prachtig appartement in het centrum van Amsterdam. De kans bestaat dat ook Amalia hier gaat wonen, want waarom zouden de nichtjes apart gaan wonen als ze ook gezellig samen kunnen wonen?

Tags

AMALIAARIANEELOISE VAN ORANJEKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAKROONPRINSES AMALIAPRINSES ALEXIAPRINSES ALEXIAPRINSES ARIANE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck