Amalia viert 19de verjaardag alleen

Amalia alleen op verjaardag
Door: Charlotte Wijnen
15-11-2022

Prinses Amalia viert op 7 december haar 19e verjaardag. Uiteraard een bijzondere dag én reden voor een feestje: maar die zal er vermoedelijk niet komen. De prinses zou haar verjaardag helemaal alleen vieren.

Helaas kan Amalia haar verjaardag niet met het hele gezin vieren. Alexia is nog altijd in Wales en keert alleen terug naar Nederland tijdens de vakanties. En aangezien de verjaardag van Amalia niet in de vakantie valt, zal Alexia haar alleen van een afstand kunnen feliciteren.

Zonder haar ouders

Ook zou ze het moeten doen zonder haar ouders. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen die dag aanwezig zijn bij de uitreiking van de Prins Claus Impact Awards 2022, meldt het Duitse Adelswelt. De prijs werd in 1996 ingesteld ter ere van prins Claus, de overleden vader van Willem-Alexander, om zijn inzet voor cultuur te erkennen.

Andere familieleden zullen de bijzondere dag ook niet met Amalia kunnen vieren. Zowel haar oma prinses Beatrix, als haar oom prins Constantijn en haar tante prinses Laurentien, nemen deel aan het evenement.

Weekend

De verjaardag van Amalia valt op een woensdag, dus het is mogelijk dat het koninklijk gezin haar verjaardag in het weekend viert. Toch zou Amalia op de dag van haar verjaardag graag steun hebben gehad van haar familie. Zeker nu ze last heeft van bedreigingen.

Bedreigingen

Amalia zit momenteel nog altijd ‘opgesloten’ in het paleis. Een zware situatie, benadrukte het koningspaar onlangs. ,,Ze woont niet in Amsterdam en kan ook niet echt naar buiten. De consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Het is voor haar geen studentenleven zoals anderen dat hebben”, vertelde Máxima tijdens het persmoment van hun staatsbezoek in Zweden.

Meer DenD