Amalia woont weer in Amsterdam: pakt ze het studentenleven weer op?

Amalia hopt heen en weer tussen haar appartement in Madrid en Amsterdam
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Amalia woont sinds enige tijd weer in Amsterdam, meldt Het Parool. Er worden weer beveiligers bij haar studentenhuis gespot en er zijn nieuwe camera’s geïnstalleerd. Pakt Amalia het studentenleven weer op?

Verschillende bronnen melden aan Het Parool dat prinses Amalia weer in haar studentenhuis in Amsterdam woont. Het viel een medewerker van een nabijgelegen coffeeshop al op dat er onlangs nieuwe camera’s bij het studentenhuis werden geïnstalleerd en daarnaast worden er weer beveiligers bij het grachtenpand gespot.

Studentenleven

Lange tijd kon Amalia niet in haar studentenhuis wonen. Vanwege een mogelijke dreiging verbleef de prinses bijna anderhalf jaar niet in de binnenstad van Amsterdam. Haar droom om te studeren in Amsterdam viel daardoor in duigen. ,,Ik mis het normale leven, het leven van een student”, zei Amalia vorig jaar op Sint Maarten. ,,Door een straat kunnen lopen en naar een winkel kunnen gaan.”

Madrid

Het afgelopen jaar werd de prinses dan ook veel gespot in Madrid. In de Spaanse hoofdstad kon ze namelijk wél veilig over straat. Lange tijd gingen er geruchten dat Amalia in Spanje gaat studeren, maar nu ze weer terug is in Amsterdam, pakt ze wellicht toch het studentenleven in Nederland weer op.

Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil ‘omwille van de persoonlijke levenssfeer van de prinses’ ontkennen noch bevestigen dat Amalia weer in Amsterdam woont.

Tags

PRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck