Amazon trekt stekker uit Lord of the Rings-game

Door: DitjesDatjes
18-04-2021

Streamingservice Amazon kondigde in 2019 een game aan als onderdeel van de Lord Of The Rings-plannen van het bedrijf, maar dat project is nu van de baan. Zondag werd bekend dat Amazon niet tot een overeenkomst is gekomen met de nieuwe eigenaar van de ontwikkelaar van de game.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Amazon kocht in 2017 de rechten om een prequelserie te maken van de bekende filmreeks, die weer is gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien. Twee jaar later maakte de streamingservice bekend dat er tegelijkertijd met de serie ook een pc-game zou worden uitgebracht.

Het spel werd ontwikkeld door het Hongkongse bedrijf Leyou, dat eind vorig jaar werd overgenomen door de Chinese entertainmentconglomeraat Tencent. De onderhandelingen over de voortzetting van het project onder de Chinezen is nu stukgelopen, melden verschillende Amerikaanse media.

Afgelopen week werd bekend dat er nog meer geld in de Lord Of The Rings-serie wordt gepompt dan al bekend was. Ooit was de voorspelling dat de vijf seizoenen die van de serie gepland staan, samen zo’n miljard dollar (835 miljoen euro) gingen kosten om te maken. Radio New Zealand onthulde vrijdag echter dat het eerste seizoen alleen al een productiebudget heeft van 650 Nieuw-Zeelandse dollars, zo’n 387 miljoen euro.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD