Amerika in rep en roer: Nederlandse rashond Gayle teruggevonden op vliegveld Atlanta

|Gale|Floris van Essen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Een groot Nederlands drama heeft zich de afgelopen dagen afgespeeld op het vliegveld Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport. Op het Amerikaanse 8-uur Journaal werd gemeld dat Nederlandse rashond Gayle, winnaar van vele prijzen, op een van de drukste vliegvelden ter wereld plotseling uit zijn bench was gestapt en spoorloos was verdwenen.

Gayle was toen al door de douane heen.

EXCLUSIEF BIJ DEND.NL

De Nederlandse eigenaar Floris van Essen was ten einde raad toen hij het nieuws hoorde. ,,We missen een lid van de familie”, aldus Van Essen. ,,We hebben geen kinderen, de honden zijn onze kinderen.”

De Amerikaanse Staffordshire terrier, 22 maanden oud, zou afgelopen zaterdag teruggaan met de nationale trots de KLM nadat hij aan een hondententoonstelling in Kentucky had deelgenomen.

In alle hoeken en gaten van de airport van Atlanta is vervolgens gezocht. Volgens een verklaring van de KLM is er groot onderzoek uitgevoerd naar Gayle. Volgens de vliegmaatschappij was de bench waar de rashond in zat niet goed afgesloten. Er is zelfs nog een debriefing geweest van het stafpersoneel. Bovendien was er voortdurend contact, aldus de KLM, met de eigenaar van de hond.

Uiteindelijk is Gayle gisteren, tot grote opluchting van eigenaar Van Essen, teruggevonden naast een van de landingsbanen. ,,Het maakt je hopeloos en krachteloos”, aldus Van Essen op het Amerikaanse Journaal in een reactie.

Eind goed al goed. De Nederlandse Gayle is weer veilig thuis in Nederland.

 

Tags

ATLANTAHONDKLM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck