Amsterdammer gebruikt meer water dan gemiddeld

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM (ANP) – Amsterdammers gebruiken meer water dan gemiddeld in Nederland. Waternet, dat het waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, meldt op basis van CBS-onderzoek dat Amsterdammers gemiddeld 141 liter water per dag gebruiken. Landelijk is dat gemiddelde 129 liter.

Dat het waterverbruik in de hoofdstad hoger ligt, komt onder andere omdat er in Amsterdam meer mensen zijn die alleen wonen, verklaart Waternet. “Hoe minder mensen in een huis wonen, hoe hoger het watergebruik per persoon.” Wat het gemiddelde waterverbruik is in andere grote steden als Rotterdam of Den Haag, is niet berekend. Wel meldt het CBS dat het gemiddelde waterverbruik in stedelijke gebieden per persoon per dag 133 liter is.

Het meeste water wordt gebruikt om te douchen en naar de wc te gaan. Vooral de hoeveelheid liter water die gemiddeld per dag aan douchen wordt verbruikt, ligt in Amsterdam een stuk hoger (60,1) dan landelijk (46,2).

Om minder water te verbruiken, raadt Waternet aan om bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop te gebruiken en de kleine knop op het toilet te gebruiken.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck