Amsterdamse Museumplein krijgt na twintig jaar nieuwe grasmat

Door:
20-04-2021

AMSTERDAM (ANP) – Het Amsterdamse Museumplein krijgt na twintig jaar een nieuwe grasmat. De werkzaamheden hiervoor beginnen dinsdag. Zo komt er volledig nieuw gras en worden de ondergrond en de afvoer van water onder handen genomen. Naar verwachting is de klus in juni klaar. Demonstraties en evenementen zijn de rest van het jaar nog niet mogelijk op het bekende plein.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bouwhekken moeten ervoor zorgen dat niemand erop kan komen. Als het weer meezit en alle werkzaamheden klaar zijn, kunnen mensen er wel weer terecht voor recreatie. Evenementen met veel bezoekers zijn dan nog niet mogelijk omdat de ondergrond op het gerenoveerde plein nog niet sterk genoeg is.

De gemeente meldt dat demonstraties, die er de afgelopen tijd veelvuldig waren op het Museumplein, mogelijk zijn op andere locaties, na overleg met de burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie.

De vervanging van de grasmat is onderdeel van een grotere renovatie van het Museumplein. Zo worden het plein en de buurt groener gemaakt en komen er nieuw straatmeubilair en sport- en speeltoestellen. Ook wordt de openbare verlichting verbeterd en krijgen voetgangers en fietsers meer ruimte.

 

ANP

 

 

Meer DenD