Amsterdamse onderscheiding voor De Dijk

De Dijk|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Piet Hein

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft de leden van de band De Dijk onderscheiden met de Andreaspenning. Ze kregen de Amsterdamse onderscheiding vanwege hun invloed op de Nederlandse popmuziek en hun bijdrage aan het imago van Amsterdam als culturele hoofdstad, meldt de gemeente.

De Dijk, de naam verwijst naar de Amsterdamse Zeedijk, bestaat sinds 1981. De broers Huub en Hans van der Lubbe begonnen met de band, die dit jaar zijn 40-jarig jubileum viert. Ze scoorden veel hits, zoals Bloedend Hart, Mag Het Licht Uit en Als Ze Er Niet Is.

Tachtig keer Paradiso

De Dijk stond vaak in Paradiso, inmiddels bijna tachtig keer. De groep won diverse prijzen, zoals de Zilveren Harp in 1987, de Gouden Harp in 1993, de Edison Oeuvreprijs in 2005 en de Popprijs in 2008.

De Andreaspenning is bedoeld voor personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. Ook mensen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet, komen in aanmerking voor de onderscheiding. Eerder kregen onder anderen René Froger, Harry Slinger en Henny Vrienten er een.

BuzzE

Tags

DE DIJKFEMKE HALSEMAHUUB VAN DER LUBBE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck