Amsterdamse Zomer gaat zondag ‘zoals het zou moeten zijn’

Door: DitjesDatjes
03-07-2022

De tweede dag van het tweedaagse evenement De Amsterdamse Zomer in het Olympisch Stadion in Amsterdam gaat zondag “zoals het zou moeten zijn”, zegt organisator Bas Smit zondagavond in RTL Boulevard.

“Gisteren was echt klote”, zegt Smit over de zaterdag, waarop het evenement kampte met een pinstoring en te weinig personeel, wat voor grote drukte zorgen. “We hebben er zo onwijs naar toe gewerkt. Heel veel barpersoneel komt niet opdagen, een derde. Dan staat er ruim honderd man minder aan de bar en is er paniek op het veld.”

Voor zondag hebben Smit en zijn partner Nicolette van Dam een oproep geplaatst op Instagram, voor meer barpersoneel. “Mensen uit het horecavak komen ons speciaal helpen. Dat is wel heel bijzonder”, aldus Van Dam. “Vandaag gaat zoals het zou moeten zijn”, vult Smit aan.

Smit en Van Dam lieten eerder zondag weten “teleurgesteld” te zijn in het verloop van de eerste dag. “We hebben helaas te maken gehad met factoren die we niet meer opgelost kregen, zoals ruim 1/3 van het barpersoneel wat niet op kwam dagen en een pinstoring. We hebben geprobeerd dit op te lossen, maar kregen dit in deze uitdagende markt niet meer voor elkaar”, stond in de verklaring van de organisatie. “Onze oprechte excuses. Ook wij hadden dit liever anders gezien en voelen dat we tekort zijn geschoten.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD