Analyse: Waylon gedraagt zich als een klein kind

Waylon
Door: Redactie
08-05-2018

Dat gaat daar dus helemaal mis in Lissabon met Waylon. Een persboycot. Staat de zanger opnieuw in de Europese spotlights, na de pijnlijke gebeurtenissen vier jaar geleden, kan hij de mediadruk niet aan. Is hij niet in staat om boven de kritiek van de journalisten te staan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het ‘allergrootste kwalletje’, zo omschrijft Waylon een meereizende verslaggever. ‘Ze vinden het heel erg leuk om mij te pakken te nemen’. ‘Ze hebben mensen van mijn managementteam beledigd’. Of tot aan vier keer aan toe heeft Waylon zelfs de reporter gevraagd om spijt te betuigen. ‘Dan moet je oprotten…”

Wat is dat allemaal voor gedrag?

Heeft Waylon het misschien nog niet door, maar hij vertegenwoordigt Nederland, Oranje, miljoenen landgenoten en niet zichzelf. Hij vertolkt een liedje!

En met kritiek kan deze man dus kennelijk niet omgaan. In plaats erboven te gaan staan en zich te focussen op zijn prestatie laat hij zich verleiden tot een raar soort moddergevecht. Leuk als mediarel, maar slecht voor, niet in de laatste plaats, zijn eigen imago.

Waylon, neem toch een voorbeeld aan Anouk. Die liet zich in 2013 met haar Birds in het Zweedse Malmö niet van de wijs brengen. Ze meed feestjes, ging boven de kritiek staan en ze scoorde.

Nee, jij gedraagt je als een ontevreden kind die in zijn moments of fame tiert en krijst omdat hij geen ijsje krijgt. Veel succes met je Outlaw In ‘Em. In 2014 was het met Ilse DeLange Calm after the Storm. We zijn nu vier jaar later en het is niet eens meer Calm before the Storm.

Voormalig ‘collegaatje’ Ilse onthoudt zich volledig van commentaar. Zette Waylon op een zijspoor. Misschien dat Waylon de komende 24 uur dat ook eens moet gaan doen: zijn mond alleen op het podium open doen. Ga lekker zingen, joh!

Meer DenD