Anders nog iets?

Door: Lola van Leeuwen
04-09-2020

Dit keer geen fysieke winkel maar een prachtig initiatief van Annemarie Mosterd en andere Rotterdammers. Op de website andersnogiets010.nl vind je allerlei kleine winkels met bijzondere producten.

Influencers matchen met lokale winkeliers

Annemarie vertelt: ,,Wij willen het bereik van deze winkels vergroten. Ook via ons nieuwe plan ShopMatch waarmee we zogeheten influencers die de stad goed kennen, verbinden aan de kleine, lokale winkelier. Op deze manier kan de winkelier beter aansluiten bij de groeiende trend van online winkelen en de voordelen die dit heeft. Het zou zo zonde zijn als deze winkels uit het straatbeeld verdwijnen.”

Ondernemers als boegbeelden

In haar leuke boek Andersnogiets? vereeuwigt Annemarie een aantal karakteristieke ondernemers die niet alleen verkopen maar ook ’boegbeelden zijn van hun buurt en stad’.

Neem de zangvogelwinkel Curio & Bicudo onder de Hofbogen waar je (Surinaamse) zangvogels kunt kopen en allerlei kooitjes.

,,Dit was de eerste winkel voor mijn boek. Je komt in de winkel met Surinaamse muziek en het oorverdovende gekwetter van de zangvogels. Als je in Suriname een goede zangvogel hebt, tel je echt mee. Het geeft aanzien.”

Foto: Annemarie Mosterd

Annemarie vertelt verder: ,,De noten- en zuidvruchtenwinkel van Youssef Kariouh mag ook niet ontbreken. Een piepkleine winkel waar de multiculturele Vierambachtsstraat en de chique Mathenesserlaan elkaar ontmoeten. Youssef is een heel prettig mens. Jong en oud, rijk en arm komen daar om al die lekkernijen te kopen. Neem alleen al die heerlijke macadamianoten. De Australische zouden volgens hem de beste zijn. Maar ik durf er bijna niet meer te komen want ik hoef van Youssef nooit te betalen.” shopmatch010.nl

Meer DenD