Andorra werkt aan terugkeer op Eurovisiesongfestival

Door: DitjesDatjes
01-08-2020

Andorra wil binnen enkele jaren weer meedoen aan het Eurovisiesongfestival. Het dwergstaatje mikt vanwege de coronacrisis op z’n vroegst op deelname in 2022, zegt zangeres Susanne Georgi in de podcast van songfestivalfansite wiwibloggs. Zij was in 2009 de laatste die Andorra vertegenwoordigde op het muziekevenement.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Georgi is de drijvende kracht achter een eventuele terugkeer van Andorra. Ze zorgde zelf voor een geldschieter en is nu met regering in gesprek. “Er is een soort van mondeling akkoord, maar niet voor 2021. Daar ben ik het ook 100 procent mee eens. We denken dat het te vroeg is. We hebben nog steeds te maken met het coronavirus en we zijn bang dat we al ons werk en geld stoppen in iets wat misschien niet plaats kan vinden.”

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar alsnog plaats in Rotterdam. De organisatie stelde eerder dat het evenement in 2021 hoe dan ook doorgaat. Afhankelijk van de situatie in mei mogelijk met minder of zonder publiek, maar er komt een winnaar, zo lieten NPO, AVROTROS en NOS weten.

Andorra deed, tussen 2004 en 2009, zes keer mee aan het songfestival. Succes bleef uit want het land strandde elke keer al in de halve finales.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD