André Dongelmans opzoek naar onbekende vader

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

André Dongelmans brak door met zijn rol de hit-serie De Luizenmoeder, waarin hij vader Kenneth speelt. Hij speelt de rol overtuigend, ondanks dat de acteur geen idee is wie zijn eigen vader is.

Asielzoekerscentrum

André is het kind van een Ghaneese man en vrouw. Zijn moeder vertrok toen ze jong was uit het Afrikaanse land om in Europa een nieuw bestaan op te bouwen. Zij had toen al drie kinderen; twee meisjes en een jongen. Die liet zij achter bij haar ouders in Ghana, en trok er alleen op uit. De moeder van André kwam terecht in Duitsland en België. In een asielzoekerscentrum ontmoette ze een mannelijke Ghanees met wie ze kort verkering had. Dat is de vader van André.

Naam

Een echte relatie kregen de vader en moeder van André niet met elkaar. Zijn moeder vertrok snel naar Utrecht en ging aan de slag als schoonmaakster bij een gezin, en kon daar ook inwonen. Daar ontmoette ze een vriend van het gezin. ,,Toen ik anderhalve maand out was, is mijn moeder bij hem ingetrokken”, vertelt André aan Story. ,,Vandaar dat ik de achternaam Dongelmans heb.” De acteur heeft zijn echte vader nog nooit ontmoet, maar dat wil hij wel. ,,Ik wil als ik later als ik kinderen heb ze alles kunnen vertellen over mijn afkomst. Ik ga zeker op zoek naar mijn vader maar ik heb mijn moeder nog niet durven vragen naar zijn naam. Het kan namelijk ook zo zijn dat ik met het ontdekken wie mijn vader is een enorme beerput opentrek qua emotie.”  André is er van overtuigd dat hij komt te weten wie zijn vader is, zeker in deze tijd waarin veel mensen op sociale media zitten.

Tags

ANDRÉ DONGELMANSFAMILIEGEHEIMVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck