André Dongelmans vindt aandacht mannen niet erg

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Sinem Toprak

Sinds André Dongelmans (31) de rol van homovader ‘Kenneth’, speelt in de tv-serie De Luizenmoeder krijgt met grote regelmaat opmerkelijke aanzoeken en foto’s van wildvreemde mannen. ,,Helemaal niet erg hoor, maar ik val echt op vrouwen”, zegt André.

Duidelijk maken

In de Luizenmoeder speelt André de rol van Kenneth, de partner van Walter, die wordt gespeeld door Rop Verheijen. Dat zorgt weleens voor de nodige verwarring bij homoseksuele kijkers. ,,Het is niet zo dat ik het erg vind dat mensen denken dat ik zelf ook homo ben. Maar toen ik heel veel foto’s en aanzoeken kreeg van mannen dacht ik op een gegeven moment wel, misschien moet ik even duidelijk maken ik dat op vrouwen val. Toch zijn er nog steeds weleens mannen die ik zie kijken en denken: misschien maak ik wel kans.”

Vrijgezel

André  is al een jaar of negen vrijgezel. Daarover zegt hij: ,,Dat is wel een beetje bewust, ik vind het nu fijn om de volle concentratie op mijn eigen carrière te leggen. Ik zou het voor de ander jammer vinden om mij te moeten delen met mijn ambitie om zo ver mogelijk te komen in dit vak.”

Dit jaar veranderde het leven van André Dongelmans na de eerste uitzending van De Luizenmoeder. De acteur en zijn collega’s hadden nooit gedacht dat de NPO-serie zo’n groot succes zou worden. ,,Ik zit al best lang in dit vak en je begint er niet aan om de bekendheid, maar je weet wel dat het kan helpen meer werk te krijgen als de juiste mensen weten dat je bestaat. Dat vind ik vooral fijn. Ik zit nu tot 2020 vol met toneelklussen”, vertelt André aan het Weekend. ,,Het is altijd mijn ambitie geweest een veel gevraagd acteur te worden. Dat lijkt me zo te gek. De grote van de rol is voor mij niet eens zo boeiend als het maar interessant is.”

Tags

ANDRÉ DONGELMANSHOMOSEKSUEELKENNETHLUIZENMOEDERMANNEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck