André gered door vader Sarah van Soelen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

In de langverwachte documentaire vertelt André Hazes dat hij zijn toevlucht zocht in drank en drugs. Op zijn dieptepunt was hij zestig uur wakker en ging er acht gram cocaïne en twee flessen drank doorheen. Uiteindelijk was het de vader van Sarah van Soelen die hem gered heeft. ,,Hij heeft André wakker gemaakt en schopte hem naar de kliniek.”

‘Ik gebruikte drugs waardoor ik niet omviel’

André werd altijd vergeleken met zijn vader. ,,Maar ik was verslaafd aan coke”, legt André in de documentaire uit. ,,Dat was het verschil met mijn vader: hij dronk bier totdat hij omviel en ik gebruikte drugs waardoor ik niet omviel.” Volgens Rachel is André altijd al vatbaar geweest voor verslavingen. ,,Eigenlijk heeft André van jongs af aan altijd een verslaving gehad. Of dat nou de playstation was, of sporten. Hij kan niks half.”

Op zijn dieptepunt gebruikte hij acht gram cocaïne in zestig uur. ,,Ik zat zo diep en het ging zo slecht, dat ik dacht: als ik nu niet meer wakker word, vind ik het echt helemaal prima”, zegt André daarover.

Vader van Sarah schopte André naar kliniek

Hoe wist André na jarenlang drugs te gebruiken het tij te keren? Volgens Yvonne Coldeweijer heeft dat allemaal te maken met de relatie die hij heeft gehad met Sarah van Soelen. ,,De ‘kennis’ waar André drie nachten heeft doorgehaald met 8 gram coke, waarna hij dacht dat hij het niet zou overleven, is Sarah”, meldt Coldeweijer op Instagram. ,,De persoon die hem heeft wakker gemaakt (en hem keihard naar de kliniek heeft geschopt) is de vader van Sarah.”

‘André is hem zijn leven dankbaar’

André vertelt in de documentaire dat hij al heel lang een probleem had. ,,Niemand heeft hem ooit gedwongen af te kicken”, aldus Coldeweijer. De enige die dat wél deed, was de vader van Sarah. Hij redde de zanger van zijn verslaving én betaalde de kliniek zelfs voor hem. ,,André is hem zijn leven dankbaar.”

Tags

ANDRÉ HAZESDRUGSSARAH VAN SOELENVERSLAVING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck