André Hazes sr. verscheen vaak dronken op schoolplein

André Hazes sr.
Door: Charlotte Wijnen
28-07-2021

André Hazes doet een boekje open over zijn allesbehalve doorsnee jeugd en zijn tijd op school. ,,Mijn vader kwam met een biertje te veel op en zijn blouse te ver opengeknoopt naar school.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Sloeg met zijn vuist op tafel’

André vertelt zelf dat hij geen makkelijke jongen was op school. ,,Ik gok dat ik alle schoolbanken van Almere, Loenen en Vinkeveen heb gezien, want ik zat niet op één, maar op zeven scholen”, schrijft André in zijn column voor Veronica Superguide.

Het was zó erg dat zijn vader regelmatig op moest komen dagen om de boel op school te sussen. Meestal was dat na een optreden, waar hij flink dronk. ,,Dan kwam hij met een biertje te veel op en zijn blouse te ver opengeknoopt naar school en sloeg hij met zijn vuist op tafel.” Dat André opgroeide in een allesbehalve doorsnee gezin is nog een understatement. ,,Onderwijzers wisten niet goed raad met ons”, schrijft hij.

Dikke huid

Uiteindelijk wist André wel zijn vmbo-t-diploma te behalen, terwijl hij vond dat hij niet veel leerde op school. ,,Ik vond dat ik meer leerde van vriendjes op straat. Zoals voor mezelf opkomen en een dikke huid kweken”, aldus André. En die dikke huid heeft hij inderdaad vaak nodig met alle kritiek die hij over zich heen krijgt…

Meer DenD