André ontmoet biologische vader: ‘De onrust is weg’

Andre
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

André Dongelmans, vooral bekend van zijn rol in De Luizenmoeder, is opgegroeid zonder zijn biologische vader te kennen. Pas twee maanden geleden heeft de 31-jarige acteur zijn vader voor het eerst ontmoet. Voor hem een levensveranderende gebeurtenis. 

Onrust

Sinds zijn jeugd vroeg André zich af of hij op zijn biologische vader zou lijken. Dat vertelt de acteur tegen weekblad Story. Nu hij zijn vader heeft ontmoet, zijn vragen uit zijn kindertijd eindelijk beantwoord. ,,Ik heb een heel lieve stiefvader, die ik altijd mijn vader heb genoemd en dat blijft hij ook voor mij. Maar er was altijd een soort onrust in mij. Die is nu weg”, zegt André tegen het weekblad. 

Hoewel zijn vader dus een grote afwezige was tijdens zijn jeugd, neemt de acteur hem niets kwalijk. ,,We spreken veel met elkaar, maar niet over wat er tussen hem en mijn moeder is gebeurd. Dat verleden laten we rusten. Dat is iets tussen en ik vind het belangrijk om te ontdekken in hoeverre we op elkaar lijken.” De Ghanese moeder van André zat destijds in een asielzoekerscentrum in Nederland toen ze de vader van André, eveneens Ghanees, tegenkwam. Ze raakte zwanger, maar kort daarna ontmoette ze haar huidige partner. Hem heeft André altijd als vader gezien.

Familie

Door het ontmoeten van zijn vader weet André ook dat hij een enorme familie heeft. ,,Ik heb veel broers en zussen erbij en daarnaast heeft mijn vader ook nog eens tien broers die ook allemaal kinderen hebben. En ze wonen allemaal verspreid over de wereld. Een hoop logeeradressen dus voor als ik op vakantie ga.”

Tags

ANDRÉ DONGELMANSBIOLOGISCHE VADERLUIZENMOEDERONTMOETSTIEFVADERVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck