André Rieu trekt volle zalen met concertdocumentaire

Door: DitjesDatjes
20-01-2020

André Rieu heeft het afgelopen weekend ruim 30.000 bezoekers getrokken met zijn concertdocumentaire 70 Years Young. De film was zaterdag en zondag twee dagen in meer dan honderd zalen in Nederland te zien. Met dit resultaat bekleedt Rieu de derde plek in de bioscooplijst, blijkt maandag uit de cijfers van de theaters.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rieu, die onlangs zijn 70e verjaardag vierde, laat in de film enkele van zijn meest opvallende optredens op spectaculaire locaties ter wereld zien, waaronder Schönbrunn Vienna, Radio City Music Hall New York en het Kroningsconcert in Amsterdam. Bovendien haalt Rieu in een interview herinneringen op aan zijn leven en zijn liefde voor muziek en deelt hij beelden van zijn eigen huis.

Op de eerste plek staat nog steeds het oorlogsepos 1917 van de Britse regisseur Sam Mendes. Het drama vertelt over twee Britse soldaten die in een race tegen de klok een boodschap moeten overbrengen aan een regiment dat in een Duitse hinderlaag dreigt te lopen. Als zij niet in hun missie slagen, sterven meer dan 1600 Britse militairen.

Dure flop

Mendes baseerde de film onder meer op de verhalen van zijn opa die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen vocht. De regisseur, die eerder onder meer Skyfall, Spectre en American Beauty maakte, draaide 1917 in extreem lange takes van negen tot tien minuten, zodat de kijker zich bijna zelf in de loopgraven waant. Het epos geldt als een van de grote kanshebbers bij de uitreiking van de Oscars, zondag 9 februari.

Op de tweede plaats staat Dolittle, de nieuwe film van Robert Downey jr. De komedie over een dokter die met dieren praat kreeg overal ter wereld slechte kritieken en stelde in de VS flink teleur aan de boxoffice. Maar in Nederland loopt het publiek toch warm voor de 175 miljoen dollar kostende flop.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD