André Rieu verwacht emotionele terugkeer op het Vrijthof

Door: DitjesDatjes
07-07-2022

Na drie jaar kan André Rieu eindelijk weer optreden op ‘zijn’ Vrijthof in Maastricht. De Limburgse violist, die zijn jaarlijkse concertreeks donderdag aftrapt, verwacht dat het voor zowel hem, zijn orkest als de fans “emotionele” avonden gaan worden. “Al die tienduizenden mensen hebben twee jaar lang hun tickets bewaard en uitgezien naar dit bijzondere concert”, zegt Rieu tegen het ANP.

Dat optreden de afgelopen jaren niet kon, heeft ook op de violist een “flinke impact” gehad. “Niks zo erg voor een musicus als niet te mogen spelen. Maar we hebben de moeilijke periode allemaal goed doorstaan en iedereen heeft enorm veel zin in de concerten op het Vrijthof.”

Het herstel na de coronapandemie laat nog even op zich wachten omdat Rieu nog steeds shows aan het inhalen is. “Maar er zal ook een moment komen dat we weer nieuwe concerten kunnen verkopen en weer geld kunnen verdienen. Dankzij de steun van de regering hebben we de pandemie financieel overleefd en hoefden we geen mensen te ontslaan. Heel fijn.”

Prachtig programma

Op het Vrijthof worden tijdens vijftien concerten zo’n 180.000 bezoekers verwacht. Rieu belooft dat het “fantastische avonden” gaan worden. “We hebben een prachtig programma ingestudeerd. Het wordt natuurlijk extra feestelijk deze keer.” Zo wordt de muzikant ook vergezeld door een mannenkoor. “Ik verheug me er enorm op.”

Hoewel Rieu al jaren concerten geeft op het plein in Maastricht, is het nog altijd bijzonder. Onder meer vanwege de “unieke sfeer”, zegt hij. “Mensen komen als willekeurige concertgangers en gaan na afloop als vrienden naar huis. De muziek doet dat. Die verbindt mensen uit de hele wereld. Op zo’n avond is het publiek één. Mensen verlaten na afloop zingend en dansend het Vrijthof.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD