André Rieu vindt vertrek Koning onbegrijpelijk ‘Ik zou zijn gebleven’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Terwijl Nederland nog rouwt om het verlies van Peter R. de Vries, de corona-besmettingen stijgen en duizenden mensen moeten evacueren voor het stijgende water, vetrekken koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters deze week naar Griekenland. Opnieuw lijkt de Koning weinig gevoel te hebben voor timing. André Rieu, die zijn handen uit de mouwen heeft gestoken om alle gedupeerden van de watersnood te helpen, heeft er ook zijn mening over.

‘We helpen allemaal’

Bart Ettekoven vroeg namens Shownieuws aan de Limburgse muzikant wat hij vindt van de vakantievierende Koning. ,,Ja, ik zou even hier gebleven zijn, maar dat is mijn mening. Tja… Wij zijn toch ook allemaal hier om te helpen? Maar goed”, antwoord André. ,,Hij werkt heel hard’, dus het zal wel… Ook die fotosessie… Stel die twee weekjes uit. Dat was op de dag na Peter R. de Vries, geloof ik, hè? En dan de overstroming. Maar goed… Er zullen wel allemaal ‘regels’ voor zijn, daar heb ik geen verstand van. Een koning is ook geen gewoon mens, hè? Dat is natuurlijk moeilijk.”

Inschattingsfoutje?

In oktober sloeg het koninklijke gezin ook al de plank behoorlijk mis. Toen vetrok het gezien ook naar Griekenland, en dat terwijl er een negatief reisadvies was. Toen Máxima ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag werd geïnterviewd door Matthijs van Nieuwskerk, noemde ze de reis een inschattingsfout: ,,n het denken in mogelijkheden en niet in beperkingen hebben we een inschattingsfout gemaakt. Het mocht. Het was alleen niet solidair.” Het lijkt erop dat het koningspaar niet veel heeft geleerd van die inschattingsfout, want opnieuw klinkt er veel kritiek.

Tags

ANDRÉ RIEUCORONAKONINGSPAARMAXIMAPETER R. DE VRIESWATERSNOODWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie