André van Duin (77) vindt zestig jaar carrière voorbijgevlogen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De carrière van André van Duin (77) beslaat dit voorjaar zestig jaar. Ter ere daarvan verschijnt dinsdag het boek Álles over André, dat Jan Vriend over de komiek en presentator maakte. “Zestig jaar in het vak, dat is best wat”, zegt Van Duin in gesprek met het ANP. “Hoewel het achteraf echt voorbijgevlogen is.”

Dit is niet het eerste boek over Van Duin, die ooit als komiek begon, maar inmiddels actief is als presentator. “Het is het vierde boek inmiddels. Jan kwam ermee, hij wilde een leuk boek maken met anekdotes.” Het blijft “lief en aardig” dat mensen dat voor je doen, vindt de presentator.

Van Duin kent Vriend goed. “Dus er was geen reden om te zeggen: dat doe ik niet. Ik vertrouw Jan volledig.” Van Duin laat weten blij te zijn met het resultaat. “Het is een leuk, leesbaar doorbladerboek geworden.”

Stomme verbazing

Zestig jaar in de schijnwerpers is best een lange tijd, vindt Van Duin. “Ik was in 1964 voor het eerst op televisie, toen is het gaan rollen. En het gaat nog steeds succesvol tot mijn eigen stomme verbazing.” Hij heeft de laatste jaren zelfs nog een carrièreswitch gemaakt. “Ik ging van hoedjes en petjes en carnaval naar presentator en acteur.”

Dat is iets wat hij tien jaar geleden niet had durven geloven. “Ik dacht bij vijftig jaar in het vak: nu is het gebeurd. Maar door Jan Slagter van Omroep MAX kreeg ik de kans wat anders te gaan doen.” Die vroeg de komiek om Heel Holland Bakt te helpen presenteren. “En ik zag het eerst niet zitten, maar tot mijn stomme verbazing werd het een groot succes.”

Van Duin is zeker nog niet van plan om te stoppen. “Zo lang je het fysiek kunt volhouden, moet je het doen. Zo blijf je onderdeel van de maatschappij. Je moet natuurlijk wel fysiek in staat zijn, als dat niet zo is dan houdt het op. Maar het is gelukkig nog niet zover.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck