Andre van Duin: ‘Ik had tot tien moeten tellen’

Andre van Duin
Door: DitjesenDatjes
29-01-2020

André van Duin en Martin Elferink zochten enkele maanden geleden een mooi appartement uit. Daar zouden ze even samen kunnen wonen, voordat Martin zou overlijden aan botkanker. Helaas liep het anders en overleed de man van André sneller dan gedacht. André wilde zijn grachtenpand verkopen en alleen gaan wonen in het appartement, maar daar kwam hij snel op terug.

Begrip van de verhuurder

Binnen twee weken na de dood van Martin ging het Amsterdamse grachtenpand van André in de verkoop, maar er ook weer uit. In een paar dagen realiseerde de komiek zich dat het verkopen van de woning een impulsief besluit was. ,,Het was allemaal wat overhaast en als je in zo’n emotionele rollercoaster zit als ik nu, kun je beter even tot tien tellen voordat je wat doet”, zegt André tegen weekblad Privé. ,,De flat die ik had gehuurd, daar kon ik weer vanaf. De verhuurder had alle begrip en kon het huis zo aan iemand anders kwijt.”

André had ook veel spullen gekocht voor de nieuwe woning die nog niet allemaal geleverd waren. Het meeste kon hij gelukkig annuleren, en andere spullen geeft hij nu een plekje in het grachtenpand. Er zit wel een voordeel aan de verhuisplannen, want er is flink opgeruimd. ,,De afgelopen maanden zijn er boedelbakker vol kerstspullen, boeken en cd’s afgevoerd. Ik zou kleiner gaan wonen dan nu, op die 600 vierkante meter, dus er moest een hoop weg. Nou ja, de kelder is lekker opgeruimd, zeg maar.”

Verliefd op eigen huis

Het is André zelfs gelukt toch weer een beetje verliefd te worden op zijn woning. Er zijn kijkers geweest die wel interesse hadden in het pand kopen. ,,Ik hoorde van de makelaar hoe enthousiast die kijkers waren over het huis, de tuin en al die ruimte en ik wist dat die mensen gelijk hadden.” Voor de potentiële kopers een teleurstelling, want André begon zelf ook weer te zien waarom het pand zo bijzonder is. ,,Zoals het er nu naar uitziet blijf ik er. Ik ben hier tot Martins ziekte zich openbaarde altijd zo gelukkig geweest.”

Meer DenD