André van Duin krijgt Media Oeuvre Award

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

André van Duin heeft maandag de Media Oeuvre Award uitgereikt gekregen. Ron Brandsteder verraste hem met de prijs in het programma Tijd voor Max. De komiek en programmamaker krijgt de award omdat hij in zijn carrière “van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap”.

Van Duin reageerde verrast. “Wat enig, ik had er nog nooit van gehoord”, grapte hij.

De jury van de prijs noemt André een “groots volkskomiek” en “één van Nederlands grootste mediapersoonlijkheden”. Hij heeft de award dan ook “dik verdiend”. Ook volgens Ron Brandsteder is het terecht dat zijn collega de prijs krijgt: “André van Duin is, naast een goede vriend, vooral een groot artiest. Meerdere generaties zijn getuige geweest van zijn veelzijdige carrière, die al een halve eeuw beslaat.”

Grote prijzen

De 73-jarige André van Duin maakte vanaf de jaren zestig naam als komiek in het theater en op televisie. Hij presenteerde onder meer Te land ter zee en in de lucht, was vaste gast in de quiz Wie ben ik? en presenteerde op de radio de Dik Voormekaar Show. Ook speelde André, geboren als Adrianus Marinus Kloot, tijdens zijn carrière in verschillende speelfilms en maakte hij muziek. Onder andere de carnavals-klassieker Er staat een paard in de gang is van zijn hand. In de afgelopen decennia won André al meerdere grote prijzen voor zijn werk, waaronder de Ere Zilveren Nipkowschijf in 2018.

De Media Oeuvre Award, een initiatief van Spreekbuis.nl, is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een invloedrijke mediaprofessional. Vorig jaar werd de award gewonnen door Jan Slagter, baas van omroep MAX.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie